Green Award is een keurmerk voor schepen die voldoen aan hoge eisen op het gebied van veiligheid en het milieu.

Het Green Award certificaat geeft een schip toegang tot meerdere incentives inclusief kortingen op havengelden, producten en diensten.

Groene en veilige scheepvaart is de toekomst!

Over Green Award

Het Green Award programma ter stimulering van een schonere en veiligere scheepvaart bestaat al sinds 1994 voor de zeevaart.  Over de hele wereld zijn er (op vrijwillige basis) schepen en rederijen door Green Award gecertificeerd op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu.

 

Green Award voor binnenvaart

  • In 2011  heeft de stichting Green Award ook een programma voor de binnenvaart ontwikkeld. Het programma voor de binnenvaart is zonder meer een succes te noemen
  • Mede vanwege dit succes waren wij in staat om het ambitie niveau van het programma te versterken door de invoering van een getrapt certificatie systeem. Te weten Brons, Zilver en Goud certificatie en een Platinum label bedoeld om innovaties te stimuleren
  • Havens en andere maritieme dienstverleners verlenen een incentive aan door Green Award gecertificeerde schepen. Deze incentives motiveren scheepseigenaren om te investeren in schonere technieken en veiliger operaties.

 

Green Award is er van overtuigd dat dit programma zal bijdragen aan een duurzame leefomgeving.