(Click here for: English Deutsch / Français)

Weka Marine sluit zich aan bij Green Award als incentive provider voor zee- & binnenvaartschepen

08/06/2021

Weka Marine sluit zich aan bij het Green Award-netwerk, een certificeringsprogramma voor vaarwegen met als doel de duurzaamheid aan boord (van schepen) te verbeteren en te stimuleren. Weka biedt unieke koeloplossingen voor binnenvaart- en zeeschepen in combinatie met een reeks innovatieve maritieme producten die de normen van de maritieme industrie verbeteren door een sterke focus te leggen op duurzame oplossingen. De schepen die zijn uitgerust met beunkoelers of kielkoelers en gecertificeerd zijn door Green Award, kunnen gebruik maken van de Weka incentives die gekoppeld zijn aan het Green Award-programma.

Image: Team Weka Marine

Weka Marine was een drijfveer op het gebied van milieuvriendelijke koeloplossingen, zonder toevoeging van metaaloplossingsmethoden, epoxycoatings of chemische reiniging. Weka blijft focussen op natuurlijke anti-fouling technieken in combinatie met de best mogelijke, effectieve en hoogwaardige producten. Weka besteedt grote aandacht aan haar duurzame ontwikkelingen met respect voor de samenleving en het milieu. Hun innovatieve koper-nikkel (CuNi) (beun) koelers zijn een voorbeeld van de best mogelijke koeloplossingen, zonder gebruik te maken van metaaloplossingsmethoden, epoxycoatings of chemische reiniging.

Door onderdeel uit te maken van het Green Award netwerk, steunt Weka het idee van duurzaamheid en beloont alle binnenvaart- en zeeschepen die Green Award gecertificeerd zijn met een korting van 5% op alle koper-nikkel (CuNi) (beun) koelers (nieuw en retuben) en klantendiensten.

Green Award is een platform dat milieuvriendelijke prestaties en veiligheid van de scheepvaart stimuleert door het opzetten van een netwerk van incentive-aanbieders voor gecertificeerde schepen. Het voorkomen van waterverontreiniging blijft een van de belangrijkste uitdagingen op binnenwateren. Zo speelt de zuivering van het aan boord (van schepen) geproduceerde afvalwater een belangrijke rol en krijgt dit probleem steeds meer aandacht.

Veel riviercruiseschepen hebben vanaf begin 2020 een Green Award certificering aangevraagd, met een totaal van meer dan 50 van de in totaal 840 gecertificeerde binnenvaartschepen. De verwachting is, dat dit aantal komend jaar sterk zal blijven groeien.

Image: Boxcooler from Weka Marine

###

Over Weka Marine:

De koeloplossingen van Weka Marine worden gebruikt voor het koelen van voortstuwingsmotoren, generatorsets, tandwielreductoren en hulpapparatuur aan boord van schepen van alle afmetingen en over de hele wereld. Elke oplossing is ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van uw motor, vaartuig en bedrijfsomstandigheden. Naast koeloplossingen biedt Weka ook een breed assortiment aan andere maritieme producten, zoals een scala aan tankmeetapparatuur, de Weka Water Jet, het ultrasone anti-fouling systeem, het biologische en ecologische beschermingsmiddel tegen aangroei en het beunkoeler beschermingssysteem.

Ons Weka Marine Environment (WME) programma stelt u in staat om bij te dragen tot een veerkrachtige oceaan (met behoud van een gezond onderwaterleven en mariene ecosystemen) en een efficiënt koelsysteem aan boord

Hoe? Door onze processen op basis van circulaire economie en innovatieve koelproducten die een duurzame productiviteit leveren en uw uitdagingen het hoofd kunnen bieden, zoals stijgende bedrijfskosten, strengere regelgeving en hogere maatschappelijke verwachtingen. Het WME-programma is nu haalbaar en vereist slechts een kleine verschuiving in de manier waarop we samenwerken en innoveren. Het WME-programma is een uitnodiging om samen met ons oplossingen te creëren en toe te passen die de maritieme industrie zullen omvormen tot duurzamere bedrijfstak en tijdens dit proces te zorgen voor onze oceanen.

Neem voor meer informatie over milieuvriendelijke koelprestaties contact op met Weka Marine via: : info@wekamarine.com of bel +31 (0)180 516 588

Voor vragen met betrekking tot Green Award kunt u contact opnemen met sales@wekamarine.com

www.wekamarine.com