Scheepsdoop van RheinGalaxie

25-04-2022

Wij feliciteren Köln-Düsseldorfer Deutsche Rheinschiffahrt GmbH met de doop van het evenementenschip “RheinGalaxie” en met het ontvangen van het Green Award-certificaat van het niveau “goud”.

Dr. Achim Schloemer, voorzitter van de raad van bestuur, ontving het certificaat uit handen van Jan Fransen, executive director van de Green Award Foundation. Jan Fransen feliciteerde de heer Schloemer met het feit dat de KD het thema “Duurzaam Toerisme” daadwerkelijk invulling geeft.

Zo is het evenementenschip bijvoorbeeld uitgerust met walstroomaansluitingen. Daarom is het niet nodig om aan boord elektriciteit op te wekken met dieselgeneratoren. Dit betekent minder uitstoot van verontreinigende stoffen en minder geluidsoverlast. Ook op die manier draagt “RheinGalaxie” bij tot een betere leefomgeving.

Wij wensen het schip, haar bemanning en passagiers behouden vaart!