HGK Shipping wordt Green Award incentive provider

23-05-2023

HGK Shipping heeft een belangrijke stap gezet in haar streven naar duurzaamheid en is Green Award incentive provider geworden. Schepen die varen onder de vlag van HGK Shipping komen in aanmerking voor een vergoeding van 100% van de Green Award-certificaatkosten.

Deze incentive zal gelden voor schepen die in vaste regie varen voor de drie business units van HGK Shipping, te weten Koninklijke Wijgula B.V., HGK DryShipping GmbH en HGK Shipping GmbH. De incentive gaat met terugwerkende kracht in per 1 maart 2023.

Op de beurs Maritime Industry werd het incentive provider-schap bevestigd.

Roel Strik, QEHS Superintendent van HGK Shipmanagement (links op de foto): “Met deze stap wil HGK Shipping een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de binnenvaart en laten zien dat wij niet alleen op papier een beleid hebben, maar ook conrete stappen nemen richting de transitie naar een duurzamere toekomst”. HGK heeft de beschikking over de grootste binnenvaartvloot van Europa. Met hun incentive geven zij hun 350 eigen en gecharterde schepen een stimulans om verder te vergroenen.

Jan Fransen, Executive Director van Green Award (tweede van links): “Wij zijn er trots op dat HGK Shipping besloten heeft Green Award te omarmen. En eerlijk is eerlijk: het geeft ons team heel veel energie dat zo’n toonaangevende marktpartij ervoor kiest Green Award als instrument in te zetten om de verduurzaming van de binnenvaart verder te brengen. Bovendien hebben wij de ambitie om Green Award verder uit te rollen in Europa, en daar helpt deze stap ook bij”. 

Over de HGK Group:
Häfen und Güterverkehr Köln AG (HGK) is het logistieke bedrijf binnen de openbare nutsbedrijvengroep van de stad Keulen. HGK, vroeger een havenbedrijf, heeft zich ontwikkeld tot een groep die geïntegreerde transport- en logistieke diensten aanbiedt met activiteiten in heel Europa. Gestructureerd in vijf divisies, Logistiek & Intermodaal, Scheepvaart, Spoorwegactiviteiten, Infrastructuur & Onderhoud en Vastgoed, exploiteert de HGK Group het grootste binnenvaarthavennetwerk in Duitsland, een van de grootste particuliere spoorwegmaatschappijen voor vrachtvervoer, gespecialiseerde logistieke bedrijven en terminals, en ook een eigen spoorwegnetwerk en werkplaatsen voor goederenvervoer per spoor via haar dochterondernemingen en holdings. HGK Shipping GmbH is de grootste binnenvaartrederij in Europa.

Over de divisie HGK Shipping:
HGK Shipping maakt deel uit van Häfen und Güterverkehr Köln AG. Haar vloot bestaat uit ongeveer 350 schepen, inclusief eigen schepen. Het spectrum van vervoerde goederen varieert van vloeibare chemische producten en vloeibare gassen tot droge goederen en stukgoederen.