Port of Antwerp-Bruges sluit aan bij Green Award

29-01-2024

Binnenvaartschepen met een Green Award-certificaat op het niveau ‘goud’ krijgen voortaan automatisch 10% korting op havengeld in de havens van Port of Antwerp-Bruges. Schepen met een platina label kunnen zelfs 15% korting tegemoet zien.

William Demoor, Chief Customer Relations Officer van Port of Antwerp-Bruges: “Met de kortingen voor milieuvriendelijke binnenschepen steunen we onze klanten die zich onderscheiden op vlak van milieu en klimaat. Door als incentive provider in te stappen bij Green Award, maken we het voor de binnenvaartondernemers ook nog eens heel gemakkelijk om de kortingen te krijgen.”

Jan Fransen, executive director van Stichting Green Award: Als je onze lijst met deelnemende havens bekijkt, zie je dat Port of Antwerpen-Bruges daar perfect bij past. Antwerpen-Bruges speelt als belangrijk logistiek knooppunt een cruciale rol in de Belgische en Europese economie. Als een dergelijke haven de verduurzaming van de binnenvaart door middel van een Green Award-incentive stimuleert, heeft dat grote impact. Wij zijn er heel blij mee, ook omdat wij Antwerpen al heel lang op onze verlanglijst hadden staan. Het ARA-drietal is, naast de andere tientallen havens, nu compleet”.

Voor Port of Antwerp-Bruges is de transparantie van Green Award een belangrijk argument om aan te haken als Incentive Provider. Annick De Ridder, havenschepen van de stad Antwerpen en Voorzitter Raad van Bestuur van Port of Antwerp-Bruges: “Het verduurzamen van transport is een grote uitdaging die we als Port of Antwerp-Bruges op vele manieren ondersteunen. De samenwerking met Green Award maakt het mogelijk om dat voor de binnenvaart op een transparante en eenvoudige manier te doen.”

Jan Fransen (l) overhandigt het Green Award-bord aan William Demoor