Eerste emissieloze werkschip bekroond met Green Award

04-03-2024

In de eigen haven in Werkendam (gemeente Altena) presenteerde Hakkers een primeur: het eerste emissieloze werkschip, ms. “Jan”.

Wethouder Claudia Schipper, portefeuillehouder Duurzaamheid in Gemeente Altena, overhandigde aan William Hakkers het Green Award Binnenvaart-certificaat. Op het niveau ‘goud’ zelfs, met als extra het platina label omdat het schip emissieloos is. Wethouder Schipper benadrukte er trots op te zijn dat er binnen Altena bedrijven zoals Hakkers zijn die hun duurzaamheidsambities daadwerkelijk realiseren. Mevrouw Schipper gaf aan dat de haven van Werkendam al sinds 2016 korting op het havengeld geeft aan schepen met een Green Award-certificaat, wat past bij het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Altena.

Jan Fransen, executive director van Green Award, overhandigde aan William Hakkers een schildje, dat aan boord een mooie plaats zal krijgen.

Photo, v.l.n.r. Claudia Schipper (Wethouder Gemeente Altena) overhandigt het Green Award Binnenvaart-certificaat aan William Hakkers

Photo, v.l.n.r. Jan Fransen (Executive director Green Award) overhandigt het Green Award bord aan William Hakkers

 

ms. “Jan”