(Click here for: English / Deutsch / Français)

PureBlue Water sluit zich aan bij Green Award als incentive provider voor de riviercruise- en passagiersschepen in de binnenvaart

03/11/2020

PureBlue Water treedt toe tot het Green Award netwerk, een certificeringsprogramma gericht op vaarwegen voor het stimuleren van duurzame verbeteringen aan boord (van schepen). PureBlue ontwikkelt en produceert een uniek afvalwaterverwerkingssysteem dat zeer compact, geautomatiseerd en special ontwikkeld is voor de riviercruisevaart en passagiersschepen in de binnenvaart. De schepen die uitgerust zijn met het PureBlue afvalwatersysteem en door Green Award gecertificeerd zijn, kunnen gebruik maken van de PureBlue incentives die gekoppeld zijn aan het Green Award programma.

Van links naar rechts: Keita Shinohara (Green Award), Jan Fransen (Green Award), Angelo de Mul (PureBlue), Sven Wittiber (PureBlue) and Christian Mijnders (PureBlue)

PureBlue Water is een onderneming die zich richt op de innovatie van waterbehandelingssystemen. Bewust van de bedreigingen en uitdagingen waarmee onze planeet wordt geconfronteerd, richt PureBlue Water haar aandacht op duurzame ontwikkelingen met betrekking tot maatschappij en milieu. Deze innovatieve, op water gerichte oplossingen helpen andere partijen om te voldoen aan milieuvoorschriften. Door deel uit te maken van het Green Award netwerk, steunt PureBlue Water het principe van duurzaamheid en beloont haar klanten in de riviercruise- en de passagiervaart, die Green Award gecertificeerd zijn met een korting van 5% op de basis dienstovereenkomst en de onderdelen van het Innopack++ Marine.

Green Award is een platform dat milieuvriendelijke prestaties en veiligheid in de scheepvaart bevordert door de oprichting van een netwerk van incentive providers voor gecertificeerde schepen. De preventie van watervervuiling blijft een kritische factor op de binnenlandse waterwegen. Zodoende speelt de zuivering van het aan boord van schepen geproduceerde afvalwater een steeds belangrijkere rol, die steeds meer aandacht krijgt.

Veel riviercruiseschepen hebben vanaf het begin 2020 een aanvraag voor een Green Award certificatie ingediend met in totaal bijna 50 van de 800 gecertificeerde binnenschepen. De verwachting is dat dit aantal in het komende jaar nog sterk zal stijgen.

***

Over PureBlue:

PureBlue is gespecialiseerd in het leveren van water gerichte oplossingen door middel van unieke ontwikkelingen en eigen ontwerpen van duurzame en gemakkelijk te gebruiken oplossingen voor afvalwater. Het onderzoek en de ontwikkeling binnen het bedrijf en de technische speerpunten zijn er volledig op gericht om alle water gerelateerde problemen op te lossen. PureBlue streeft naar duurzame Innovatie, Hoogwaardige Techniek, Creatief Ontwerp en proactieve Dienstverlening.

Alle installaties – ofwel modulair of gecontaineriseerd– worden door onze eigen technische afdeling ontworpen en vervolgens gebouwd en getest. De systemen worden ontwikkeld volgens het plug-and-play principe ten einde de werkzaamheden ter plekke tot een minimum te beperken en daarmee ook de investeringen van de opdrachtgever.

Alle systemen zijn uitgerust met de PureControl++ software om gebruiksgemak te garanderen. Hierdoor is technologische deskundigheid van de bemanning niet vereist. Bij PureControl is bewaking op afstand van alle installaties ook mogelijk, waardoor reistijd en servicekosten tot een minimum beperkt kunnen worden.

“PureBlue is ten alle tijden een innovatieve en betrouwbare partner. PureBlue is er op gericht om kostenbesparende en duurzame oplossingen voor alle drinkwater-, proces- en afvalwaterkwesties te bieden met een sterke focus op recycleren en hergebruik”.

Voor de maritieme sector heeft PureBlue Water het InnoPack++ Marine ontwikkeld, het meest geavanceerde afvalwatersysteem, speciaal ontworpen voor de riviercruisebranche. Een duurzaam afvalwaterbehandelingssysteem aan boord dat gebruik maakt van de MBBR (Moving Bed Bio Reactor) technologie, waardoor het systeem geschikt is om zonder membranen te functioneren en daarmee de oplossing met de laagste totale exploitatiekosten op de markt is.

https://www.pureblue.nl/