(Click here for: English / DeutschFrançais)

RSR Shipping en Green Award belonen toekomstgerichte schepen

09/12/2020

Op 9 december heeft RSR Shipping als eerste haven-gerelateerde Incentive Provider op Duitse binnenwateren besloten zijn krachten te bundelen met Green Award. Door middel van deze samenwerking wil de Zwitserse aanbieder van aanlegplaatsen Green Award steunen in haar streven naar een veilige en groene toekomst voor de binnenvaart.

Links naar rechts: Hr Dominik Schmidt en Hr Peter Wyss (RSR Shipping); Hr Jan Fransen en Hr Keita Shinohara (Green Award Foundation)

Als een jonge en dynamische partner hecht RSR Shipping veel waarde aan duurzaamheidsinitiatieven en toekomstgerichte innovaties binnen hun onderneming. Na het opstarten van de procedure voor het aanleggen van landstroomaansluitingen bij een groot deel van hun aanlegplaatsen, willen zij hun ambities nu verder uitbreiden. Voortaan zullen zij schepen stimuleren bij het groener worden door ‘Green Award’ gecertificeerde riviercruiseschepen een korting op het liggeld aan te bieden. De korting is van toepassing op alle RSR Shipping aanlegplaatsen die zich respectievelijk in Düsseldorf, Traben-Trarbach, Oestrich-Winkel, Forchheim, Volkach en Straubing bevinden.

Hoe hoger de inspanning, hoe groter de beloning
Green Award is een kwaliteitskeurmerk voor schepen die hoge veiligheids- en milieustandaarden aantonen. Na in 1994 te zijn opgericht voor de kwaliteitsbevordering bij zeeschepen, heeft de stichting haar activiteiten in 2011 met een certificeringsprogramma voor de binnenvaart uitgebreid. Sinds die datum hebben meer en meer schepen een certificaat verkregen, door aan de strenge standaarden voor motoren, technische uitrusting aan boord en bemanning te voldoen. Afhankelijk van hun score krijgen de schepen een brons, zilver, of goud certificaat. Voor zero emissie een platina label kan worden toegekend. RSR Shipping gaat uit van dit certificeringsniveau voor het toekennen van kortingen tussen de 5% en 15% op de liggelden.

Düsseldorf Altstadt – RSR Shipping Company

 

Een groenere toekomst begint vandaag
“Er zijn in de afgelopen jaren grote vorderingen gemaakt op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu.” Peter Wyss van RSR Shipping stelt vast: “Een groenere toekomst staat hoog op de agenda van alle belanghebbenden in de binnenvaart. RSR Shipping is verheugd om samen met Green Award deze basis te verstevigen en er op voort te bouwen. Als eerste haven-gerelateerde incentive provider in Duitsland, streven wij er naar om innovatie verder te stimuleren.” Jan Fransen, uitvoerend directeur van Green Award zegt: “Met de deelname van RSR Shipping als Incentive Provider wordt de reikwijdte van beloningen voor de inspanningen door riviercruiseschepen aanzienlijk uitgebreid. Ons certificeringsprogramma voor schepen leidt tot permanente verbeteringen in duurzaamheid en deze stimuleringsmaatregelen zorgen daar samen voor. Wij heten RSR Shipping van harte welkom”

De kortingen bij aanlegplaatsen van RSR Shipping zullen gelden voor alle boekingen met een reserveringsdatum na begin 2021. De korting zal direct op de rekening van de gecertificeerde schepen in mindering worden gebracht na opgave van het behaalde certificeringsniveau.

***

Over RSR Shipping:

RSR Shipping werd in 2012 opgericht en is gevestigd in Baar/Switzerland. De onderneming investeert in het aanleggen van nieuwe ligplaatsen op toplocaties in Europa. Op dit moment beheert RSR Shipping drie aanlegplaatsen in Düsseldorf (Altstad en Messe), en aanlegplaatsen in Traben-Trarbach, Oestrich-Winkel, Forchheim, Volkach en Straubing.

https://rsrshipping.com/en