(Click here for: English / Deutsch / Français)

Jooren Scheepsschroeven is Green Award Incentive Provider

16/09/2021

Green Award Binnenvaart verwelkomt Jooren Scheepsschroeven BV als incentive provider. Het Dordtse bedrijf verleent binnenvaartschepen met een Green Award certificaat een korting van 25% op de ‘Groene Schroefrand’. Deze innovatie draagt bij aan brandstofbesparing én geluidsreductie en sluit perfect aan bij de missie van Green Award: verduurzaming van de scheepvaart waarbij inspanningen van de scheepseigenaren beloond worden.

Jooren Scheepsschroeven, dat sinds 1959 bestaat, heeft de ‘Groene Schroefrand’ bedacht en in samenwerking met binnenvaartondernemers in de praktijk doorontwikkeld. Dit heeft geleid tot een schroef die scherper door het water snijdt, waardoor de weerstand vermindert. Hierdoor kan een schip gemiddeld dezelfde snelheid bereiken met 30 à 40 minder schroefomwentelingen per minuut, wat resulteert in een brandstofbesparing tot wel 5%.

Yvette en Chris Smit, eigenaren van Jooren Scheepsschroeven: “Onze schroef levert niet alleen een bijdrage aan de vermindering van de uitstoot van schadelijke stoffen: hij is ook tot 4 decibel stiller, wat prettig en noodzakelijk is voor een comfortabel verblijf van de bemanning”.

Chris en Yvette Smit tonen trots het Green Award bord

Executive Director Jan Fransen van Stichting Green Award is content: “Jooren Scheepsschroeven is een mooie toevoeging aan onze groep incentive providers, vooral omdat Jooren zelf ook een innovatie heeft ontwikkeld die bijdraagt aan verduurzaming van de scheepvaart. Ik ben blij met Jooren en de ‘Groene Schroefrand’ want iedere druppel brandstofbesparing is een bijdrage aan een beter klimaat en milieu”. 

Green Award Binnenvaart zet zich gezamenlijk met ca. 900 binnenvaartondernemers en een groep van ruim 50 havens, toeleveranciers en dienstverleners in om de veiligheid en verduurzaming van de binnenvaart te stimuleren. Green Award Binnenvaart is afgeleid van Green Award voor de zeevaart dat in 1994 is opgericht en wereldwijd schepen en rederijen certificeert op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu. Green Award werkt op non-profit basis met een uitdagend programma van eisen, gecombineerd met een systeem van inspectie, certificatie én beloning.