Green Award voor de Binnenvaart bestaat 10 jaar!

10-11-2021

Samen met binnenvaartondernemers, havens, toeleveranciers en dienstverleners zetten wij ons al een decennium lang in voor de (h)erkenning en stimulering van een duurzame en veilige binnenvaart. Een mooie aanleiding om certificaat nummer 910 met een speciaal tintje uit te reiken!

Green Award voor de Binnenvaart groeit gestaag: in aantallen schepen, scheeptypen én incentive providers. In de afgelopen maand mochten we maar liefst 3 nieuwe incentive providers begroeten en hebben we 36 binnenvaartschepen ge(her)certificeerd.
En… we gaan volaan vooruit: óp naar de 1.000 schepen!

Bijzonder certificaat voor bijzonder schip

VVD Europarlementariër Caroline Nagtegaal-Van Doorn (links) heeft onlangs een bijzonder Green Award certificaat uitgereikt aan een bijzonder schip: mts. ‘Lynsey’. Green Award voor de Binnenvaart bestaat dit jaar 10 jaar en mts. ‘Lynsey’ is het 910e schip met een Green Award Binnenvaart certificaat. De tanker is het eerste nieuwbouwschip met Stage V-motoren en heeft het certificatie level ‘goud’ behaald.

Mts. ‘Lynsey’ wordt bevracht door mede-eigenaar Burando Barging en is vernoemd naar Lynsey Carlin, een dame waar Burando mee samenwerkte. Zij verloor op 39-jarige leeftijd de strijd tegen borstkanker. In het kader van deze achtergrond en omdat oktober borstkankermaand was, hebben Burando en Green Award besloten ter gelegenheid van de certificering een donatie van € 2.000 te doen aan Pink Ribbon.