(Click here for: English / Deutsch / Français)

Lagersmit is Green Award Incentive Provider

11-07-2022

Lagersmit Sealing Solutions is Green Award incentive provider geworden. Het in Alblasserdam gevestigde bedrijf is een van ’s werelds grootste producenten van afdichtingen voor schepen, pompen en getijdenturbines. De afdichtingen op schepen worden voornamelijk toegepast op schroefassen, boegschroeven en schotdoorvoeringen. Zowel zee- als binnenvaartschepen met een Green Award certificaat krijgen kortingen vanaf 4% op geselecteerde Lagersmit-producten die olievervuiling van het oppervlaktewater voorkomen.

(l-r: Dimitris Mattheou, Green Award Foundation; Jan-Willem Bongers, Lagersmit Sealing Solutions; Jan Fransen, Green Award Foundation)

Tijdens de Posidonia-beurs in Athene ontving Lagersmits Sales Manager Jan Willem Bongers de symbolische Green Award-plaquette uit handen van Dimitris Mattheou (l) en Jan Fransen (r), voorzitter resp. Executive Director van de Green Award Foundation. Hiermee is de deelname van Lagersmit aan het Green Award netwerk van partijen die de verduurzaming van de scheepvaart stimuleren bekrachtigd.

Jan Fransen zegt over de stap van Lagersmit het volgende: “De Green Award programma’s voor zowel zee- als binnenvaart behandelen meerdere elementen in scheepsoperaties. Veiligheid, kwaliteit en zorg voor het milieu zijn de belangrijkste pijlers. Zo is de bescherming van het algehele mariene milieu erg belangrijk: onze voedselketen is hier afhankelijk van! Lagersmit draagt bij aan die bescherming. En daarom welkomen wij Lagersmit graag als incentive provider in het Green Award programma.

Aanvullende regelgeving om te komen tot zero-emissie van olie voor voortstuwingssystemen kost tijd. Maar daar wachten wij niet op: milieuvriendelijke afdichtingen zijn belangrijker dan ooit. Met onze lucht- en watergesmeerde afdichtingen zorgen wij al vele jaren voor zero-emissie. Daarom bieden wij een stimulans om deze milieuvriendelijkere afdichtingsoplossingen nog breder toe te passen.” aldus Jan Willem Bongers, Sales Manager van Lagersmit.

Supreme Ventus afdichtingssyteem

 

Over Lagersmit

Lagersmit is sinds 1856 gevestigd in Nederland en heeft één missie: het leveren van ‘Peace of Mind’ met de beste afdichtingsoplossingen voor schepen, pompen en getijdenturbines. Voorbeelden van toepassingen zijn afdichtingen voor scheepsvoortstuwingsassen, thrusters, tandwielkasten, getijdenturbines en pompassen. Vanuit de hightech productielocatie in Alblasserdam (Nederland) bedient Lagersmit de wereldwijde maritieme, bagger-, energie-, watermanagement- en industriële markten met hoogwaardige afdichtingsoplossingen. Het netwerk van kantoren, agenten en servicestations strekt zich uit over de hele wereld.

De Supreme Ventus® is een intelligente, duurzame en zelfregulerende afdichtingsoplossing die de uitstoot van olie bij zeeschepen tot nul reduceert. Het heeft een constante luchtstroom die een olie/water-interface voorkomt en eventuele lekkage afvoert naar een controletank.