Peterson sluit aan bij Green Award

12-12-2023

Green Award mag weer een gerenommeerde partij als incentive provider verwelkomen! Peterson Nederland vergoedt per 1 december 2023 100% van de certificaatkosten van schepen die bij hen onder vast contract varen.

Peterson is een vooraanstaande dienstverlener op het gebied van testen, inspecties en logistiek. Het koninklijk onderscheiden bedrijf biedt een breed scala aan diensten voor zowel droge als natte bulkgoederen in havens en op andere locaties. Binnenvaartvervoer over de West-Europese vaarwegen is daar een prominent onderdeel van.

Dennis Schenk, directeur Peterson Nederland stelt het simpel: “Onze binnenvaart heeft een belangrijke opdracht in het verduurzamen van logistiek. Precies binnen de supply chain kunnen alle betrokken partijen een belangrijke rol spelen in de reis naar duurzaamheid. Juist omdat we dit belangrijk vinden, is het vergoeden van de certificaatkosten een logische stap.”

Jan Fransen, executive director van Green Award, verwelkomt Peterson van harte in het groeiende netwerk van samenwerkingspartners. “Wij vinden het een goede zaak als bedrijven zoals Peterson vanuit de walorganisatie de verduurzaming van schepen een boost geven door de certificaatkosten te vergoeden. En wij zijn trots dat wij onafhankelijk en zonder winstoogmerk mogen inspireren, inspecteren en certificeren”.

Fransen benadrukt dat het verkrijgen van een Green Award-certificaat een onafhankelijke bevestiging is van het bovengemiddelde prestatieniveau van een schip op het gebied van milieu en veiligheid. Dit onderscheidt schepen met een Green Award in de markt en maakt ze aantrekkelijk voor partijen die zich inzetten voor duurzaamheid. Verladers tonen steeds meer voorkeur voor schepen met een Green Award-certificaat, wat bijvoorbeeld resulteert in een extra positief aspect bij inschrijvingen op aanbestedingen. Het Green Award-certificaat biedt ook tastbare voordelen zoals kortingen op havengelden en op maritieme producten en diensten.

Met deze beslissing sluit Peterson Nederland zich aan bij een select gezelschap van toonaangevende bedrijven, waaronder NPRC, PTC, DGA, HGK en Stolt Tankers, die allemaal 100% van de Green Award-certificaatkosten vergoeden voor de schepen die onder hun vlag varen.


Op 12 december 2023 werd de samenwerking tussen Peterson en Green Award symbolisch bekrachtigd met de overhandiging van een Green Award plaquette.

Foto, v.l.n.r. Dennis Schenk / Managing Director bij Peterson Nederland BV & member country NL management Jan Fransen / Executive director van Green Award Berend Lensen / Manager afd. Binnenvaart bij Peterson Nederland Wubbe Tempel / Project Manager bij Peterson Nederland